Logo

Sådan dyrkes, høstes og bearbejdes kaffen


Dyrkning af kaffe

  • Kaffetræer vokser primært i det tropiske kilmabælte omkring Ækvator
  • Gennemsnitstemperatur på mellem 17-23°C 
  • Rigeligt med nedbør og frugtbar jord, der er godt drænet
  • Der dyrkes i ca. 70 lande

Det største kaffeproducerende land i verden er Brasilien med godt 30 % af den samlede produktion. Herefter følger Colombia, Vietnam og Indonesien.

 

3 måder at høste kaffe på

Selektiv høst / håndplukning

  • Højlandskaffe
  • En erfaren kaffeplukker kan plukke op til 100 kg bær pr. dag

     

 

Flå-metoden / stripning

  • Med et slag fra hånden falder bær, blade og kviste til jorden under træet, hvor det opsamles i store duge

     

 

Høstmaskiner / mekanisk

  • På de store plantager bruges høstmaskiner, som ryster bærrerne af træerne. Dvs. både modne og umodne bær høstes på én gang – de umodne bær sorteres fra og bruges til lavere kvaliteter

     

 

Bearbejdning af kaffe

Kaffen bearbejdes på to måder: den våde eller den tørre metode, sidstnævnte også kaldet uvasket.

 

Den våde metode

  • En ekstra forarbejdning af Arabica-bønner, hvor bønnerne lægges i store kar med varmt vand i min. 12 timer. De modne bønner sorteres fra og frugtkød mv. fjernes. Så tørres de i solen og sorteres efter størrelse.
  • Det varme vand sætter modningsprocessen i gang. Herefter lægges bærrene i koldt vand for at standse modningen. Denne procedure kaldes vaskning og fremmer en kaffesmag, der er fyldig, frisk og har en fin sødme.
  • Forholdsvis dyr proces og tager 4-6 uger.
  • Gode kaffer består af en blanding af vaskede og uvaskede bønner for at opnå den ønskede balance mellem bitterhed og fyldighed.

Den tørre metode

  • Ved den tørre metode anvendes en mere simpel og billigere teknik. Kaffebær spredes ud i et 5-6 cm tykt lag og vendes jævnligt i 2-3 uger. Herefter fjernes frugtkød mv. i en maskine og bønnerne renses og sorteres mekanisk efter størrelse.
     

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.