Logo

Derfor er god kaffe vigtig for din arbejdsplads

Kan du forestille dig en dag uden kaffe? Nej, vel? For mange kan kaffe ikke undværes. Særligt på arbejdspladsen er det svært at forestille sig en hel arbejdsdag uden en god kop kaffe. 

Når vi ser nærmere på de forskellige grunde til, hvorfor god kaffe er vigtig for din arbejdsplads, kan vi faktisk se flere faktorer, som både påvirker medarbejderne, dine kunderelationer og den samlede tilfredshed i virksomheden. Dem vil vi tage et kig på i dette indlæg, så du kan blive klogere på, hvorfor kaffe er en uundværlig del af arbejdspladsen – uanset hvilken branche din virksomhed hører under. 

I Danmark drikker vi meget kaffe, og derfor har kaffe også stor indflydelse på vores trivsel på arbejdspladsen. Kaffe er faktisk danskernes mest foretrukne personalegode på arbejdspladsen, fordi det er så vigtig en del af vores dagligdag. Det betyder således, at hvis du vil forkæle dine medarbejdere, så er en god kop kaffe en oplagt mulighed. 

Men hvad er god kaffe? 

Folk går og tror, at kaffe bare er kaffe. Men der findes store forskelle, når det gælder kaffeoplevelsen, og det bør ikke undervurderes. 

God kaffe er nok mest en individuel vurdering, da vi alle sammen har forskellige kaffepræferencer, men vi har samlet fem tips for at bevare den gode kaffe på arbejdspladsen.

God kaffe kan bl.a. defineres ved:

  • den rigtige dosering

  • vandets temperatur

  • korrekt bryggetid

  • ren kaffemaskine

  • friske kaffebønner

  • den rigtige opbevaring.

Du kan læse mere om den gode kop kaffe, og hvordan du undgår at miste kvaliteten her. 

Din arbejdsplads og kaffeløsning

En anden vigtig ting at overveje, når det kommer til arbejdspladsen og kaffe, er, hvordan jeres muligheder for kaffebrygning på arbejdspladsen er. 

I dag findes der heldigvis rigtig mange gode løsninger til kaffe på arbejdspladser, og du kan derfor få alt fra store kaffeautomater til mindre maskiner. Og i sidste ende er det, der afgør den bedste kaffeløsning for den enkelte virksomhed, jeres behov. 

Når I skal se på kaffe til arbejdspladsen, er det nemlig ikke helt uvæsentligt, hvilken slags arbejdsplads der er tale om. En kaffeløsning til kontor eller kantine er måske ikke den samme kaffeløsning, som en produktionsvirksomhed har brug for. 

På samme måde kan det være en helt tredje løsning, der skal til, hvis der er tale om en café eller restaurant eller et hotel.

Der er mange forskellige ting at tage stilling til, alt efter hvilken virksomhed det drejer sig om, men en ting, der stort set altid går igen, uanset om det handler om kaffeglæde hos kunder eller kollegaer, er driftssikkerhed. 

Virker kaffemaskinen ikke, kan ingen få deres kaffe, og så går det ud over arbejdsglæden. Derfor er en god kaffeløsning med høj kvalitet stort set altid at foretrække. Bryggetid er en anden vigtig faktor, når det kommer til glæden ved kaffen på arbejdet. 

Er I mange, der skal deles om kaffemaskinen, kan bryggetid være en rigtig vigtig del af valget af kaffeløsning, da I med kortere bryggetid kan undgå ventetid og kø ved kaffemaskinen.

Varianter af kaffe, som jeres kaffeløsning kan lave, kan også påvirke glæden ved en kop kaffe i løbet af arbejdsdagen. Selvom en god klassisk sort kop kaffe kan være rigtig dejlig, er der også mange, der sætter pris på at kunne få andre kaffetyper i løbet af dagen, som for eksempel en cappuccino, espresso eller en caffe latte. Hvis dette er tilfældet på din arbejdsplads, så kan det være en god idé med en kaffeløsning, der kan lave flere forskellige former for kaffe.

Lad din kaffeløsning være nøglen til arbejdsglæde

Hvis dine medarbejdere får den ekstra gode kaffeoplevelse på arbejdspladsen, kan det have positiv indflydelse på arbejdsglæden og trivslen. Og i sidste ende vil det selvfølgelig også gavne dig som arbejdsgiver, hvis dine medarbejdere er glade og tilfredse.

Hos Merrild Lavazza mener vi, at en varieret og kvalitetsrig kaffeløsning har positiv indflydelse på dine medarbejdere, kunder og gæster. Det sætter din virksomhed i et godt lys og giver et godt førstehåndsindtryk til kundemøder eller gæstebesøg. 

Har du brug for hjælp til at finde den helt rette kaffeløsning, der matcher din virksomheds behov bedst? Vores kaffespecialister står klar med rådgivning eller en uforpligtende kaffesmagning, så du kan få ro i maven, inden du beslutter dig. 

Kontakt os nu

Læs flere kaffetips hos os

Er du på udkig efter flere kaffetips eller mere viden om kaffe til arbejdspladsen? Så er du landet det helt rigtige sted. Hos Merrild Lavazza kan du finde en lang række spændende blogindlæg om alt inden for kaffe.

Er du for eksempel på udkig efter viden om, hvordan du laver den perfekte kop kaffe på en kaffeautomat, eller om du skal vælge kaffebønner eller kaffekapsler, så har vi viden til dig.

Så kig ind på vores blogside, hvor du finder mange gode tips og tricks til kaffen på din arbejdsplads.


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.