Kaffe er en ressource, der sagtens kan ”om-trylles” i det spild-bevidste kantine- og kontorkøkken.
Her får du en håndfuld spild-stoppere, der kan være med i ”kampen mod spildet”.
Giv kontordrengene kamp til slipset! Brug dine kafferester i en krydret morgenversion, hvor du blander
1 dl kold kaffe i 3 dl varm kanelmælk, og rør 1 tsk. stødt ingefærsukker i. Ingefærsukker er stødt melis,
der er blandet med stødt ingefær.
En frisk opkvikker! Lav lækker og cremet Café Latte med Lavazza ALTECO: Espresso bønner,
og vend et skud friskpresset limesaft i - så har du en LimeKaffe.
Kaffe-dessert på den hurtige måde. Det elsker vi! Bland 1 liter vaniljeis med 3 dl kold kaffe. Blend det
til det får softice-lignende konsistens. Sæt på køl og kom evt. et sugerør i, hvis der er lidt tid til mødet
går i gang. Det gør ikke noget, den er shake-flydende.
Brug kaffe som smagspift i dine grill-marinader! 1 kg ferske kyllingbryster egner sig fx fint til at blive
dyppet i en marinade af 1 liter kaffe, 1 spsk. grov sennep, 1 hakket løg, 2 spsk. brun farin,
2 tsk. lakridspulver og 2 spsk. chiliolie. Marinér natten over på køl, inden grill- eller ovnstegning.
I stedet for at slutte frokosten af med kage, anbefaler vi at prøve en "mættende dessertkaffe" i form af en køleskabskold
kaffemousse lavet fra bunden på 5 ingredienser: 2 dl Kaffe brygget på Lavazza ALTECO espresso bønner,
1 dl sukker, 5 blade husblas, 4 stiftpiskede æggehvider og ½ liter piskefløde.
Kom masser af isterninger i en kande og fyld op med kaffe og mælk efter half-and-half-princippet.
Kom saft fra 1 appelsin i, og tilsæt 2 dl kaffesirup. Du kan selv lave en ”karamel-agtig kaffesirup”
ved at indkoge/reducere en rest kaffe med sukker og vanilje.
Lemonade med espresso-kaffe isterninger: Klargør en perlende og frisk pausekande med KaffeLemonade.
Til 10 personer består den af 1 liter ginger ale (eller tonic vand), skiver af 2 økologiske citroner, toppet med
isterninger, der er frosset ned fra kaffe brygget på espresso bønner fra Lavazza ALTECO.
Mynte og kaffe er et gastronomisk godt miks. Det giver et strejf af After Eight. Brug en kafferest og dyp
toastbrød heri. Dehydrer de våde toastbrød i ovnen, så de bliver kaffemørke og sprøde. Rør mascarpone
blødt med æggeblommer, flormelis og stiftpiskede æggehvider. Vend friskhakket mynte i. Kom massen
på toppen af de sprøde toasts og drys kakaostøv på toppen. Haps for en gå-hjem-snack, lavet på kaffe!
Fyraftens-cocktail uden alkohol: Til hver person hældes 6 cl. kaffe brygget på espresso bønner
fra Lavazza ALTECO i glasset. Toppes med blend af 4 cl fløde, 3 cl irsk kaffesirup og 15 cl vaniljeis.
Pynt med 3 hele kaffebønner.