Logo

 

Kaffemaskine til café og restaurant


Der er intet bedre end at komme på café eller restaurant og få serveret en dejlig kop kaffe. Det sætter prikken over i’et for besøget. En god kaffe- eller espressomaskine til erhverv er derfor et must for alle i restaurationsbranchen.

Vælg den rigtig kaffemaskine til din café eller restaurant

Foretrækker I den fulde baristaoplevelse, eller skal det gå stærkt, uden at I går på kompromis med kvaliteten? Hvilke typer af kaffe ønsker I at tilbyde, og hvor meget plads har I til maskinen? Hvem skal betjene og vedligeholde den? Og hvad med selve kaffen?

Der er utrolig mange valg og behov, der skal tages stilling til, når du skal vælge den helt rigtige kaffemaskine til din café eller restaurant. I er dog helt sikkert ikke i tvivl om, at kaffen skal være god! Men hvordan finder man den rigtige kaffeløsning som restaurant eller café?

 

Den kaffeløsning der passer bedst til jer 

Vi er meget erfarne leverandører af driftssikre og bæredygtige kaffeløsninger til cafeer og restauranter. Vi vil gerne hjælpe jer med den kaffeløsning, der passer bedst til jer, så I kan servere god kaffe for jeres besøgende hver gang.

Som en hjælp har vi samlet nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge kaffeløsning til en café eller restaurant.

Driftssikkerhed og kvalitet

Først og fremmest er det vigtigt, at maskinen lever op til de driftsmæssige belastninger, som den vil blive udsat for – særligt ved større selskaber. Det er vigtigt med en kaffeløsning, hvor både kaffemaskinen og sekve kaffen er af høj kvalitet. Dertil er det vigtigt at vælge en kaffeløsning til din virksomhed, hvor der er en passende serviceaftale, som sikrer, at kaffemaskinen bliver serviceret rettidigt, så der undgås driftsforstyrrelser.
 

Manuel, fuldautomatisk eller kapsler?

Der skal tages stilling til, hvilken type af kaffemaskine I skal vælge. De færreste i restaurationsbranchen serverer udelukkende filterkaffe, men hvis I serverer meget “almindelig sort kaffe”, kan det være en god idé at kigge nærmere på kaffeautomater og -maskiner til filterkaffe. Det vil for de fleste være mest relevant med en espressomaskine til erhverv, men hvad er så den rigtige espressomaskine for jer? Der findes jo et hav af muligheder? Der er overordnet tre ting, som I skal forholde jer til; skal det være en manuel, en fuldautomatisk espressomaskine eller én med kapsler? Her kan du få en kort gennemgang af typerne.

 

 

En manuel espressomaskine er oplagt for caféer og restauranter, hvor I ønsker fuld kontrol over bryggeprocessen. Her kværner, stamper og steamer I selv. Det er maskinen for dig, der ikke vil gå på kompromis med noget som helst og er okay med, at det tager lidt tid at brygge en god kop kaffe.

 

En fuldautomatisk espressomaskine er for dig, der ønsker at opfylde en bred variation af kaffe ønsker og præferencer, uden at kaffen tager for lang tid at brygge. Maskinen kværner bønnerne og brygger kaffen samt steamer mælken for dig. De har oftest også automatiske rengøringsprogrammer, der gør rengøringsprocessen nemmere.

 

En espressomaskine til kapsler er nok ikke et valg, som mange overvejer til erhvervsbrug i restaurationsbranchen, hvilket er en skam, da denne type løsning kan have rigtig mange fordele. En god kapsel-løsning er Lavazza Blue, som er et professionelt system, der er designet til fremstilling af den bedste espresso hver gang. Lavazza BLUE-systemet er – som tilfældet med den fuldautomatiske espressomaskine – en løsning, der gør det hurtigt og nemt at brygge en god kop kaffe. Fordelen ved en kapsel-kaffeløsning er, at du kan have en større variation af kaffeblends, og du har mindre spild, da kapslerne er pakket individuelt og under tryk, så de holder længe. Dertil har du mulighed for en bred variation af mælkebaserede espressodrikke med et tilhørende mælkesystem.

 

 

Krav til tilslutning og vedligehold

Når du har taget stilling til, hvilken type kaffemaskine der passer til jeres café eller restaurant, er det i den forbindelse også vigtigt, at I husker nogle af de mere praktiske ting i processen. I bør overveje følgende:

  • Plads – hvor meget må kaffemaskinen fysisk fylde i køkkenet eller baren, så den ikke er i vejen for jeres arbejde? 
     
  • Vand – med en kaffemaskine til restaurationsbranchen er en fast vandtilslutning klart at foretrække, idet en kaffemaskine med vandtank ofte skal fyldes i løbet af dagen, hvilket besværliggør jeres arbejdsgang.
     
  • Rengøring – hvem skal gøre kaffemaskinen ren og vedligeholde den? Gør gerne realistiske overvejelser vedrørende rengøring og vedligehold af maskinen.
     

Antal kopper og bryggetid

I bør også overveje, hvor meget kaffe I skal brygge om dagen, så I får et system, der passer til jeres behov. Eksempelvis er en fuld manuel kaffemaskine til caféen eller restauranten god, hvis I gerne vil eksperimentere og har tid og mulighed for at kræse om kaffen. Ud over at bryggetiden er længere ved en fuld manuel opstilling, kræver denne opstilling også tid i form af løbende træning af medarbejdere. En fuldautomatisk espressomaskine eller en kapsel-løsning som fx Lavazza BLUE er ideel, hvis I gerne vil have en kortere bryggetid pr. kop, men samtidig ikke vil gå på kompromis med kvalitet. Her kræves der ofte mindre træning af medarbejdere, hvilket også kan være en fordel, hvis I har mange medarbejdere eller løbende udskiftninger.
 

Varianter

I skal selvfølgelig også tage stilling til, hvilke kaffevarianter I vil tilbyde, da det også kan have betydning for, hvilken kaffemaskine I skal vælge. Der findes et hav af kaffevarianter, og det er vigtigt, at I på forhånd tager stilling til, hvad I vil tilbyde, og om I skal have flere kaffeblends. Hvad med andre varme drikke end kaffe? Skal I også kunne koge vand til te eller lave varm chokolade?
 

Bæredygtighed

Det er også vigtigt lige at vende en sidste ting i forhold til jeres valg af kaffe, nemlig bæredygtighed. Bæredygtighed fylder mere og mere i vores hverdag, og det kan være meget relevant, at I tager stilling til dette i forhold til jeres kaffeløsning. Det betyder noget for jeres gæster og klimaet. Hos Merrild Lavazza er vi blandt de førende virksomheder, når det kommer til bæredygtighed og corporate responsibility. Derfor kan vi også hjælpe jer med at indtænke bæredygtighed i jeres kaffeløsning.

 

Få skræddersyet kaffemaskinen til din café og restauranter

Der er mange valg at træffe, når man skal finde den helt rigtige kaffeløsning til sin café eller restaurant. Hos Merrild/Lavazza har vi kaffespecialister, der er eksperter i at skræddersy kaffeløsninger til restaurationsbranchen. De sidder klar til at hjælpe dig på rette vej, så du kan få den rigtige kaffeløsning.

Hos Merrild/Lavazza gør vi alt for, at vores kunder er tilfredse. Derfor vil I altid blive tildelt en fast kontaktperson, som I kan tage fat i, hvis I oplever udfordringer, har spørgsmål, eller ønsker at ændre jeres leverancer.


Skal vi tage en snak om jeres kaffebehov?

Kontakt os her og book en gratis kaffesmagning med en af vores kaffespecialister. 

 

logo
bean