Logo

Kaffepausen bør ikke undervurderes

Gode kaffepauser har mere betydning på arbejdspladsen, end vi lige går og tror. I Danmark er vi nemlig kaffeelskere, der ikke kan undvære den daglige kop kaffe – og det gælder både i hjemmet og på jobbet. Derfor er det vigtigt, at kaffepauserne prioriteres højt, når det gælder trivsel og velvære på arbejdspladsen. En travl arbejdsdag er ofte forbundet med koncentrationsproblemer og mangel på energi, som igen har negativ indflydelse på både trivsel, arbejdsglæde og effektivitet. 

Kaffepausen handler ikke bare om at få koffein i blodet, men også om at få et hurtigt afbræk i en travl hverdag og en uformel snak blandt kollegerne. Kaffepausen er efterhånden blevet meget værdifuld, når det handler om at styrke fællesskabet på arbejdspladsen og har derfor nærmest lige så stor betydning som frokostpausen. På den måde kan vi nemlig få koffein i kroppen og samtidig bruge tiden sammen med vores kolleger. Så mødes vi i køkkenet til en kop kaffe og har mulighed for at hyggesnakke i et par minutter. Jævnlige kaffepauser anses derfor også som en slags teambuilding. 

Det handler om teamspirit, pusterum, pausemoves og tankevækkere.

Med afsæt i kaffen giver vi dig fire gode tips til, hvordan du kan gøre lidt ekstra ud af hverdagens kaffeoplevelser ved kaffemaskinen, på kontoret eller i kantinen.

 

Tip 1: Giv ros med en kaffebønne

Styrk teamånden på arbejdspladsen ved at bruge en kaffebønne som ros til en god kollega.

Lad den være ”Den vandrende kaffebønne” – måske får du kaffebønnen tilbage i morgen.

For vi føler os værdsat, når vi får ros for vores arbejde. Ros og anerkendelse har nemlig indflydelse på at skabe trivsel og mindske stress på arbejdspladsen. En undersøgelse viser, at manglende ros og anerkendelse kan have en negativ effekt på vores arbejdsglæde. Det kommer vi hurtigt til at glemme i en travl arbejdsdag.

Tip 2: Giv dig selv en "pytknap-kaffebønne"

Tag en kaffebønne, og brug den på skrivebordet som en afstressende pytknap. Tryk på kaffebønnen, når noget driller, og du føler behov for at ”tælle til 10”.

Stressende møder, et hav af opgaver og stramme deadlines gør ofte hverdagen på arbejdspladsen til en udfordring. Flere timers opmærksomhed kræver et behov for afkobling af og til for at holde koncentrationsevnen. Især i energikrævende situationer er en kaffepause en effektiv måde at samle nye kræfter til de forestående arbejdsopgaver. Små pusterum i hverdagen har en positiv effekt på velværet, da de hjælper med at samle sig, koble af og finde fokus igen. 

Tip 3: Bryg en kop kaffe, og lav nogle pausemoves

Du kan også bruge din kaffepause til små udstrækningsøvelser. Du kan strække din nakke og skuldre, mens du balancerer en kaffebønne på din næse – så er du klar til at tage fat igen. Det giver ikke kun mere energi, det kan på langt sigt også føre dig til en sundere livsstil. 

I stedet for udstrækningsøvelser kan du også få mere afveksling ved at udskifte kontoret med en lille gåtur med din kop kaffe to go. Tag din yndlingskollega under armen, få frisk luft, og lad dine batterier op. Det giver også en merværdi at holde kaffepauser sammen med hinanden og gøre det til et fælles ritual. 

Tip 4: Brug tankevækkende og filosofiske citater

Giv dine kollegaer en ekstra oplevelse ved kaffemaskinen: Hæng dagens citat ved kontorets eller kantinens kaffemaskine, som giver smil på læben eller vækker tanker hos dine kollegaer, mens de brygger kaffe. Lad dig f.eks. inspirere af Turèll, Churchill eller Doug King, som siger: 

“Lær at tage en pause. Ellers kan intet af værdi indhente dig”.

– Doug King

 

Kaffe er meget mere end bare koffein

For mange mennesker er den daglige kop kaffe nok bare et wakeupcall, men som du kan se, har kaffepausen stor betydning for, hvordan dine medarbejdere trives på arbejdspladsen og holder energien og effektiviteten. En kaffepause blandt kollegerne har både indflydelse på det sociale og fællesskabet på arbejdspladsen. Så i stedet for “bare” at drikke en kop kaffe kan kaffepauserne med fordel bruges meget mere fornuftigt i form af målrettede udstræknings- eller afslapningsøvelser. Det kan endda blive til et dagligt ritual, der positivt modvirker hverdagens stress. 

Der er mange fordele ved kaffepauser på arbejdspladsen – og det gavner ikke kun medarbejderne, men også arbejdsgiveren eller selve virksomheden. Det er både psykiske, fysiske og sociale fordele, som bliver udløst på nem vis. Nemlig i kaffepausen. 

Vi håber, at vores fire gode tips har givet dig ny inspiration til at gøre kaffepausen på arbejdspladsen til noget helt særligt. Vil du forkæle dine medarbejdere endnu mere ved at tilbyde en kaffeløsning, som er skræddersyet dine medarbejderes behov? Så står vores kaffeeksperter klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige kaffeløsning. Du kan kontakte dem via linket herunder. 

Kontakt os nu

 


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.