Logo

Kaffebønner vs. kaffekapsler – hvad skal du vælge?

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en kaffeløsning, der kan håndtere kaffebønner, eller vil du gerne gå med de nemme kaffekapsler, når du skal forkæle dine medarbejdere, kunder eller gæster? Så kan dette indlæg måske hjælpe dig med at komme ét skridt nærmere den rigtige beslutning for jer.

I indlægget vil vi komme ind på de to kaffetyper, kaffebønner og kaffekapsler, så du kan foretage et velinformeret valg. Vi vil uddybe de konkrete forskelle og udpensle deres fordele og ulemper. Vi vil også komme med et estimat på, hvor meget en kop kaffe koster, så du også har en økonomisk indsigt i de to løsninger.  

Hvad er forskellen på kaffebønner og kaffekapsler? 

Der er en bemærkelsesværdig forskel på de to kaffevarianter. Den ene kommer i form af en bønne og den anden i en kapsel, hvorfor de kræver to vidt forskellige maskiner til at håndtere deres bryggeproces. Løsninger, som vi selvfølgelig tilbyder. 

Kaffebønner 

Kaffebønner kommer i et bredt udvalg af ristninger, blends og ikke mindst sorter som Robusta og Arabica fra forskellige lande. De giver dig mulighed for at brygge flere typer af kaffedrikke, alt efter hvilken maskine du har. Det kan være til espressomaskinen – fuldautomatisk eller manuel – eller til din kaffeautomat. 

Du finder et stort udvalg af hele kaffebønner og filterformalet kaffe her på siden, som du kan bruge til din virksomhedskaffe. Det giver dig mulighed for at finde den blend, der passer bedst til jeres behov. 

Kaffekapsler

Kaffekapsler kommer derimod i en lille kapsel med ca. 5 g formalet kaffe og indeholder én kop kaffe. Du er sikret et ensartet resultat hver gang, og det giver dig stor fleksibilitet, så dine medarbejdere kan vælge den kaffeblend, der passer dem. 

Med Lavazza BLUE får du helt unikke espressomaskiner, der bruger kaffekapsler til at brygge velsmagende kaffe. Du er dermed garanteret stor variation i kaffeblends, høj grad af friskhed, minimal vedligeholdelse og en konsekvent høj kvalitet. Du kan også få dobbeltkapsler, så du kan brygge to espressoer på én gang. Vi har et bredt udvalg af kaffekapsler med forskellige kaffeblends, der kan tilfredsstille ethvert kaffebehov. 

Hvad er så den bedste kaffeløsning til erhverv?

En kapselkaffemaskine er væsentligt billigere end fx en espressomaskine, dog vil den på sigt være dyrere, da kapslerne i sig selv koster væsentligt mere end fx kaffebønner. De kan koste op til fem gange mere sammenlignet med andre kaffealternativer, og det kan hurtigt løbe op, når en gennemsnitsdansker drikker mellem 3,5 og 4,5 kopper kaffe om dagen. 

Du skal derfor vurdere, hvorvidt en espressomaskine eller kaffeautomat med hele kaffebønner kan være en bedre løsning for arbejdspladsen end brugen af kaffekapsler. Dog kræver en espressomaskine – selvfølgelig alt efter hvilken model du vælger – daglig og ugentlig rengøring, hvilket hurtigt kan blive en tidsrøver og besværligt. 

Her er kaffekapslerne en fordel, da kaffegrumset forbliver i kapslen, så du nemt kan smide den ud efterfølgende. Det gør den også brugervenlig for gæster og kunder at anvende fx på hotellet, i kantinen eller ved morgenbuffeten. 

På grund af sin emballage har kaffekapsler et stort ressourcespild pr. kop, da de både består af folie og plastik, hvorimod almindelige kaffebønner blot kommer i én samlet pose. Hvis du ønsker at tage hensyn til miljøet, må du derfor også tage dette med i dine overvejelser. 

Hvor meget koster en kop kaffe? 

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er der en væsentlig prisforskel mellem de forskellige kaffeløsninger. Hvad kaffen koster, kommer selvfølgelig an på kaffens kilopris. De har derfor lavet en prisudregning pr. kop kaffe med en standardpris på kaffebønner på 100 kr. pr. kg. 

Sådan her ser deres regnestykke ud: 

 • Kaffemaskine (7 gram kaffe pr. kop): 0,7 kr. pr. kop

 • Stempelkande (9 gram kaffe pr. kop): 0,9 kr. pr. kop

 • Espressomaskine (7 gram kaffe pr. kop): 1,4 kr. pr. kop

 • Kapselmaskine (5-6 gram kaffe pr. kop): 1,5-3 kr. pr. kop.

De tal er interessante at have in mente, når du skal vælge en kaffeløsning, der enten er baseret på kaffebønner eller kaffekapsler, så du kan have en nogenlunde idé om, hvad prisen bliver. 

Kaffebønner – hvad er deres fordele og ulemper?

Fordele ved kaffebønner

 • Mere intens og fyldig smag

 • Billigere alternativ på sigt

 • Mulighed for at lave forskellige kaffedrikke.

Ulemper ved kaffebønner

 • Dyr investering i selve maskinen

 • Kræver omstændig og regelmæssig vedligeholdelse

 • Kan have en tidskrævende bryggeproces.

Kaffekapsler – hvad er deres fordele og ulemper?

Fordele ved kaffekapsler

 • Mulighed for variation i kaffeblends

 • Konsistent resultat og kvalitet 

 • Bekvemmelig og nem at vedligeholde.

Ulemper ved kaffekapsler

 • Dyr på sigt i køb af kapsler

 • Ikke samme kaffekvalitet

 • Stort emballagespild.

Lad os hjælpe dig med at vælge den rigtige kaffe 

Som du kan læse, er der flere fordele og ulemper, der har indflydelse på, hvorvidt du skal vælge en kaffeløsning på kaffekapsler eller kaffebønner. Lad os hjælpe dig, så du vælger den rigtige kaffe for jer og ikke foretager en uheldig fejlinvestering. 

Vi har et helt team af konsulenter, der kan hjælpe dig med dit valg. Vi kommer desuden gerne ud til at lave en kaffesmagning for jer – helt gratis og uforpligtende – så du får valgt den blend, der matcher jeres smagsløg bedst. Kontakt os, og hør mere om dine muligheder. 


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.