Logo

Cappuccino, Caffè Latte eller Americano ...

d. 22.04.2021 

Med vores kaffeguide får du styr på de forskellige kaffedrikke – så du kan sætte de rigtige ord på og give din kunde en god (kaffe)oplevelse.

En god forretning begynder med god kaffe

Begynder dine forretningsmøder ofte med, at du byder din kunde på en kop kaffe? Og tror du, det har betydning, om det er en god kaffe, du serverer, når du vil sætte rammerne for mødet?

I langt de fleste tilfælde afhænger en god forretning af gode relationer og gode møder – og så gør det jo ikke noget, at kaffen er af den gode slags.

Her får du styr på de mange kaffedrikke, du kan servere til dine møder, uanset om kaffen er brygget på fuldautomatiske espressomaskiner eller en manuel maskine.

Mange kaffedrikke har espresso som base

Espresso er basis for mange kaffedrikke. Du kan fx lave disse kaffedrikke med en espresso: Espresso Macchiato, Cortado, Cappuccino, Caffè Latte, Flat White og Americano. Se vores video, hvor vi tager vi dig igennem den klassiske espressomenu.
 
Er du nysgerrig på mere? Så læs med! I blogindlægget gennemgår vi forskellige kaffedrikke, både med og uden espresso som base.

 

 

 


 

Espressoen stammer fra Italien hvor den – ligesom filterkaffen har en central plads i den danske kaffekultur – har en helt grundlæggende betydning for den italienske kaffekultur.

 


 

Almindelig filterkaffe 

Er du kaffedrikker, har du sikkert brygget filterkaffe på din egen kaffemaskine mange gange. Mange betegner filterkaffe som ”almindelig kaffe” og forbinder den ofte med de gamle termokander og kedelig smag. Men faktisk er filterkaffen lige nu mere ”in” på storbyernes kaffebarer end nogensinde før.

Filterkaffe

Og er du ægte kaffe-entusiast, sikrer du dig, at kaffebønnerne bliver malet korrekt og brygget ved passende temperaturer, så du får fuldt udbytte af kaffens smag og aroma. Så er der nemlig intet ”almindeligt” eller ”kedeligt” over filterkaffen.

Her kan du se vores sortiment af formalede kaffer til vores professionelle kaffeautomater.

Americano

Umiddelbart fremstår en Americano og en almindelig filterkaffe meget ens – men der er væsentlig forskel på, hvordan du brygger dem – og det har også betydning for smagen. En Americano består af:

  • (1/3) koncentreret Espresso-shot
  • (2/3) kogt varmt vand

Espressoen i en Americano giver kaffen en karamelliseret smag, og du kan kende den på den såkaldte crema på overfladen.

Espresso

En Espresso er det stærke italienske kaffe-shot, der serveres i en lille kop. En enkelt Espresso er på 30 ml.

Espressoen stammer fra Italien hvor den – ligesom filterkaffen har en central plads i den danske kaffekultur – har en helt grundlæggende betydning for den italienske kaffekultur.

Det italienske ord for kaffe er caffè, men bestiller du un caffè, får du serveret en Espresso! Det siger meget om, hvordan italienerne opfatter og drikker Espresso: Det kan nemlig sidestilles med, hvordan danskere drikker ”en almindelig kop kaffe”.

Mange drikker Espresso med lidt rørsukker, der fjerner den bitre smag i kaffen. Espressoen danner i øvrigt basis for Caffè Latte, Latte Macchiato, Cappuccino osv.

Du finder vores udvalg af Espressobønner her.

Ristretto

En Ristretto er en ”kort version” af en espresso, hvor brygningen afbrydes halvvejs. Det giver en meget mørk og koncentreret kaffe.

 

Lungo

Modsat er en Lungo ”en forlænget version” af en espresso, hvor du lader dobbelt så meget vand løbe gennem bønnerne, som til en almindelig Espresso. Dette giver en lidt mildere kaffe end Ristrettoen. 

 

Caffè Latte

En ”latte” er vel nok en af de mest populære kaffedrikke – specielt på de danske caféer. Den stammer fra Italien og kan kort beskrives som ”kaffe med mælk”.

Konkret består den af:

  • 1/3 espresso
  • 2/3 skummet, cremet varm mælk

Rejser du til sydligere himmelstrøg, vil du opleve, at Caffè Latte er en typisk morgendrik. Den kan kendes på sin karakteristiske cremefarve og mælkeskum på toppen.

Latte Macchiato

En Latte Macchiato består af varm mælk i bunden, et tyndt lag mælkeskum i midten og en enkelt Espresso i toppen. Men det kræver det helt rette håndelag at få opdelingen til at lykkes.

Forskellen på en Caffè Latte og en Latte Macchiato findes altså i mælken. I en Latte Macchiato bruger du en større mængde mælk, du skummer mælken mere, og du bruger ofte mindre espresso, end du gør i en Caffè Latte.

 

Espresso Macchiato

Espresso Macchiato består af et espresso-shot og en smule varmt mælk toppet med mælkeskum. Macchiato betyder ’plettet’ eller ’farvet’ på italiensk.

Cappuccino

En Cappuccino består af lige dele Espresso, varm mælk og mælkeskum. Du vil ofte få den serveret i en stor kaffekop med et fint drys kakao eller mønster på toppen.

Kaffetørstig?

Se vores kaffeprodukter her.

Eller klik her og find den kontor-kaffemaskine, der kan brygge de kaffevarianter, du ønsker.

 


Læs også disse artikler:

Hvilken kaffeautomat skal jeg vælge?

Gå på opdagelse i vores store udvalg af kaffeautomater. Brug filtret til at angive dit behov og find nemt den kaffeautomat, som paser til din virksomhed. 

Find kaffeautomaten der matcher dit behov

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

Iskaffe – og andre kolde kaffedrikke

Her har vi samlet vores bedste opskrifter på iskaffe og kolde kaffedrikke. Udvælg dine favoritter og servér dem for dine gæster. Du er meget velkommen til at give dem dit eget twist, så de bliver dine helt egne. 

Se opskrifterne her.

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.