At forstå, hvordan kaffe bliver produceret, er nøglen til at værdsætte hver eneste kop.
Fra de første spæde kaffeblomster til de modne bær, der plukkes i hånden eller strippes af grenene, er kaffedyrkning et håndværk, der kræver tålmodighed, præcision og dyb viden om naturens rytme.
I dette blogindlæg ser vi nærmere på hvordan kaffen dyrkes, hvilke høstmetoder der bruges. Fra selektiv håndplukning til den hurtige flå-metode. Samt hvordan bønnerne bagefter bearbejdes gennem tørre- og vådmetoder.
Sammen giver disse processer kaffen sin karakter, aroma og kvalitet.

Kaffetræer vokser og dyrkes primært i det tropiske klimabælte omkring ækvator, hvor gennemsnitstemperaturen er 17-23°C. Her er der rigeligt med nedbør og en frugtbar jord, der er godt drænet.
Der dyrkes kaffe i ca. 70 lande på verdensplan. Det største kaffeproducerende land i verden er Brasilien med godt 30 % af den samlede produktion. Herefter følger Colombia, Vietnam og Indonesien.
Ser vi nærmere på den procentvise dyrkningsfordeling står Centralamerika for 13%, Sydamerika for 44%, Afrika for 11% og Asien for 32%.
Kilde: Lavazza Training Center/Coffee Production in procent
Når man taler om, hvor kaffen er dyrket, taler man om henholdsvis højlands- og lavlandskaffe.
Kaffe fra højland, det vil sige dyrket i 600-1800 meters højde over havoverfladen, er modnet i længst tid. Det giver kaffen en aromatisk og rig aromaprofil.
Lavlandskaffe har en hurtigere vækst. Det giver en stærk smag og en knap så aromatisk nuanceprofil som ved højlandskaffe.

Kaffe kan høstes på 3 forskellige måder:

Kaffen bearbejdes på to måder: den våde eller den tørre metode, sidstnævnte også kaldet uvasket.
I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe.
Vidste du, at to typer kaffetræer leverer kaffebønner til hele verden? De to bønnetyper hedder Arabica og Robusta. Læs med på vores blog, hvor vi dykker ned i de to bønnetyper.
Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.
Ingen salg – kun god viden.
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com
Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.
Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og certificeret Merrild kaffe.
Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:
- Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag
- Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg
- Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen
Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment