Logo

Dyrkning og høstmetoder

Velkommen til Nørdens Kafferejse. Det er her, vi stikker et spadestik dybere og klæder dig godt på, så du kan fremstå stærkt i serveringsmomentet. I dette blogindlæg dykker vi ned i dyrkning af kaffe samt høstmetoder.

Hvor dyrkes kaffe?

Kaffetræer vokser og dyrkes primært i det tropiske klimabælte omkring ækvator. Her er gennemsnitstemperaturen 17-23°C. Her er rigeligt med nedbør og en frugtbar jord, der er godt drænet. Der dyrkes kaffe i ca. 70 lande på verdensplan. Brasilien, Colombia, Vietnam og Indonesien hører til de mest kaffedyrkende lande. Ser vi nærmere på den procentvise dyrkningsfordeling står Centralamerika for 13%, Sydamerika for 44%, Afrika for 11% og Asien for 32%. 

Kilde: Lavazza Training Center/Coffee Production in procent

Kaffe kan inddeles i højlandskaffe og lavlandskaffe. Kaffe fra højland, dvs. dyrket i 600-1800 meters højde over havoverfladen, er modnet i længst tid. Det giver kaffen en aromatisk og rig aromaprofil. Lavlandskaffe har en hurtigere vækst - det giver en stærk smag og en knap så aromatisk nuanceprofil som i højlandskaffe. 

3 forskellige høstmåder

Kaffe kan høstes på 3 forskellige måder: 

  1. Selektiv høst – håndplukning, særlig anvendt ved højlandskaffe. En erfaren kaffeplukker kan plukke op til 100 kg bær pr. dag.
     
  2. Slå høst – stripning. Her slås de modne bær af træet og samles i store klæder/duge under træerne.
     
  3. Maskinhøst - høsten foregår mekanisk. Det er en metode, der særligt egner sig til lavlandskaffe. På den måde er høstmetoden fuldstændig afhængig af dyrkningsstedet. Det er primært på de store plantager, at man bruger høstmaskiner. Her høstes modne og umodne bær på én gang. 


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

Del 2: Kend din bønne

Vidste du, at to typer kaffetræer leverer kaffebønner til hele verden? De to bønnetyper hedder Arabica og Robusta. Læs med på vores blog, hvor vi dykker ned i de to bønnetyper.

Læs mere om Arabica og Robusta her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.