Logo

Hvilken kaffe til arbejdspladsens espressomaskine?

 

Har du valgt at berige arbejdspladsen med en lækker espressomaskine – det kan være en fuldautomatisk, en manuel model eller en espressomaskine på kapsler – er det vigtigt, at du investerer i de rette kaffebønner også. Ellers er der lang vej til den gode kop kaffe for medarbejderne. 

Nu tænker du sikkert, hvilken kaffe til arbejdspladsens espressomaskine du skal gå efter. Jo mere kvalitet dine kaffebønner har, desto bedre smagsoplevelse vil du også kunne tilbyde, uanset om du vælger at lave en cappuccino eller et espressoshot. Men om noget er en espresso, har faktisk intet med bønnerne at gøre; espresso refererer derimod til bryggemetoden. 

Det er vigtigt at understrege, at det er meget individuelt, hvad en god espresso er, så du kan umuligt behage alle smagsløg. Vi kan derfor ikke andet end at anbefale dig at lege med mulighederne af kaffeblends –særligt hvis du har købt en manuel espressomaskine.

En espressomaskine kræver ikke espressobønner

Selvom espresso ikke er en kaffebønne, men derimod en brygningsmetode, skal du alligevel have investeret i det rette kaffeblend for at få en god smagsoplevelse. Det kræver som regel 7-10 g fintmalede espressobønner. Hvis du har valgt en fuldautomatisk espressomaskine, vil maskinen selv dosere bønnerne, så du ikke skal tænke på hverken vægten eller det at male dem i en kaffekværn. 

Har du derimod investeret i en manuel espressomaskine, kræver det mere øvelse for at få den perfekte kop espresso. Du skal nemlig først stampe de fintmalede kaffebønner og derefter presse kaffebønnerne for at få den perfekte kop. 

Huskereglen for espresso er:

  • single shot: 30-45 ml vand køres igennem ca. 7-10 g fintmalet kaffe på 20-25 sekunder.

  • double shot: 60-75 ml vand køres gennem ca. 14-20 g fintmalet kaffe på 20-25 sekunder.

Det kræver som nævnt lidt øvelse at finde frem til den perfekte kop, særligt hvis du har købt nye espressobønner. Så giv dig selv og dine ansatte tid til at lære maskinen og dens avancerede udstyr at kende. Bemærk, at en espressomaskine også kræver daglig rengøring, som du skal følge, så du ikke risikerer at påvirke kaffens smag. 

Hvilke kaffebønner skal jeg vælge til espresso?

Der findes et utal af espressobønner og kaffeblends på markedet – og du kan i bund og grund bruge alle typer til espresso. Fælles for kaffeblends er, at de enten består af Arabica, Robusta eller en blanding mellem de to sorter. Det er meget stor forskel på Arabica og Robusta, så smagsoplevelsen vil være en helt anden, når du køber forskellige poser espresso. 

Som allerede nævnt henviser espresso ikke til særlige bønner, men derimod til brygningsmetoden. Der er derfor ikke nogen bemærkelsesværdig forskel på espressobønner og almindelige kaffebønner, så så længe kaffebønnerne er malet fint nok, kan de bruges til at brygge espresso med. Du kan derfor vælge at gå med 100 % Arabica eller med en mørkristet kaffeblanding mellem Arabica og Robusta for en mere intens og kraftig espresso. 

Hvad kan jeg lave på min espressomaskine?

Du kan selvfølgelig lave en helt klassisk kop espresso – single eller double. Dog kan du også variere den gode kop på flere forskellige måder – særligt ved brug af mælk, som der hyppigst serveres på caféer og restauranter. Du kan nemlig både få cappuccino, caffe latte, flat white, cortado og meget andet. Hvis du ønsker at holde dig væk fra mælk, kan du også lave en americano.

Du kan læse meget mere i vores kaffeguide om de mange kaffedrikke, som har espresso som deres base, så du kan blive klogere på dine muligheder med espressomaskine. 

Hvilken kaffe til en espressomaskine med kapsler?

Som noget ganske unikt har vi udviklet Lavazza BLUE, som er en espressomaskine, der bruger særlige espressokapsler. Så skal du ikke investere i hele kaffebønner til din espressomaskine, som du bl.a. skal male selv. 

Lavazza BLUE er et unikt system, hvor du får en fantastisk kop espresso kombineret med en stor grad af fleksibilitet, så dine gæster, medarbejdere og kunder har mulighed for at vælge deres foretrukne kaffeblend. Du finder både kapsler med 100 % Arabica og blandinger af Robusta og Arabica. 

Det er en lækker espressokaffe i en kapsel, som er nem for alle at brygge, hvilket gør den oplagt til caféer, hoteller, konferencer og lignende steder med selvbetjening. Med denne maskine på arbejdspladsen er det fristende at prøve en af hver for at finde den perfekte variant til ens smag. 

Skal vi lave en kaffesmagning for jer?

Vi håber, at indlægget her har givet svar på, hvilken kaffe du skal investere i til firmaets espressomaskine. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal gå med, så fortvivl ej. Hvis du har fundet maskinen til din virksomhed og blot mangler kaffebønnerne, eller hvis du stadig ønsker hjælp til firmaets kaffeløsning, har vi et solidt team, der er klar til at hjælpe jer. 

Vi hjælper både med at afklare jeres behov, finde frem til den rette maskine og ikke mindst med at få lokaliseret den kaffe, der passer bedst til jeres behov. Kontakt os, så vi kan få en snak om jeres kaffebehov – ganske uforpligtende.


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.