Logo

Sådan indretter du det perfekte kaffehjørne på arbejdspladsen

Et kaffehjørne kan meget mere end blot at sørge for, at dine kollegaer og gæster får tanket op på koffein, så hovedet kan drøne derudaf nogle timer mere. Et kaffehjørne er det perfekte frirum, hvor medarbejdere kan få sig en hyggestund over en god kop kaffe, udveksle viden og måske udvikle nye idéer. 

Et lækkert kaffehjørne skaber samhørighed og er alles mulighed for at træde ud af arbejdsboblen for en stund og liste hen til kaffeområdet, hvor der venter en tiltrængt kop kaffe og en sludder med en anden kaffetørstig kollega eller gæst. 

Ifølge undersøgelser højner kvalitetskaffe som arbejdsgode endda medarbejdernes produktivitet og forbedrer deres arbejdsmoral. Det mener omkring 85 % af medarbejdere. Derfor spørger vi: ”Hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det kaffehjørne, hvor kunder, kollegaer og gæster bryder isen, og medarbejderne får en mental pause?”

I virkeligheden er der ingen grund til at lade være med at gøre jeres kaffebars indretning til en decideret oplevelse. Ud over at være et vigtigt aspekt er det nemlig også nemt at omdanne et uinspirerende, tilfældigt kaffested til en vaskeægte, autentisk italiensk caféoplevelse.

4 tips til indretning af et skønt kaffehjørne

Er I klar til at opgradere jeres nuværende kaffehjørne med en toptunet indretning, der nøjagtigt matcher din virksomhed? Så kommer her fire tips, der hjælper dig godt på vej. Du får vores inspiration til et godt kaffehjørne herunder, hvor vi har taget udgangspunkt i vores spændende nye koncept ”Coffee Corners”.

Hvad er Coffee Corners? Kaffe er vigtigt for danskerne. Din virksomheds kaffeløsning er derfor med til at definere, hvem I er som virksomhed – både over for ansatte og gæster i huset. Coffee Corners er Merrild Lavazzas skræddersyede kaffeløsning til moderne arbejdspladser, især hvor der er behov for ekstra decentrale kaffehjørner.

Coffee Corners er et komplet setup med kopper, sirupper, kaffe, frisk mælk og alt derimellem.

1. Vælg den rette kaffemaskine og det rette kaffeudvalg

Udbuddet af kaffe kan spænde utrolig bredt fra den simple, hurtige instantkaffe, som de færreste rent faktisk foretrækker, til den autentiske italienske kvalitetskaffe, som kaffebarerne i Coffee Corners tilbyder deres kaffeglade brugere. Her bruges altid frisk mælk, som giver en luksuriøs og cafélignende oplevelse.

Når du fx vælger en kaffeløsning med Coffee Corners, kan du frit vælge mellem alle de forskellige kaffeblends, så der er noget for enhver smag.

2. Hvor skal dit/dine kaffehjørne(r) være?

Kaffehjørnets indretning afhænger i høj grad af, hvor det er placeret, og om det er jeres primære kaffestation eller en decentral kaffestation med færre brugere dagligt. Det afhænger også af, hvad kaffehjørnet skal kunne. Er det blot et sted, hvor man henter kaffe for at tage det direkte med ind i et mødelokale, kan en mindre kaffestation gøre det. 

Men har I derimod ønsket om, at man skal kunne sidde og nyde kaffe, ligesom man eksempelvis ville have behov for i en reception, er der også behov for et møblement, blomster, puder, borde og måske magasiner og et større udvalg af tilbehør til kaffe såsom fx sirup, sukkerknalder og rørepinde. 

Den primære kaffestation i din virksomhed fortjener lidt mere kærlighed, udstyr og plads end de decentrale stationer. Det gælder både på kaffeudvalget og selve indretningen.

Med Coffée Corners har vi tre forskellige størrelser/grupper af kaffestationer, som kan tilpasses nøjagtigt jeres behov i forhold til kaffeudvalg, indretning og placering i din virksomhed. Coffee Corners kaffeeksperter har stor erfaring med at få det optimale ud af relativt lidt plads og samtidig skabe den bedste hyggekrog, der lægger op til uformel snak eller behagelig ventetid.

3. Kopper og krus – hvilke og hvor mange?

Der er utallige muligheder for at personliggøre jeres kaffebar med de kopper, I vælger.

Har I flere kaffehjørner i huset, er det ikke sikkert, at hvert kaffehjørne skal have de samme typer af kopper. En mindre kaffestation ved nogle mødelokaler må gerne have gode, dekorative keramikkopper, som i udtrykket passer til resten af jeres indretning. Her er der behov for færre kopper end ved den store centrale kaffebar, hvor det også kan give god mening at servere kaffen i papkrus, da nogle har behov for at tage kaffen med sig. Det samme gælder for butikker, receptioner og venteværelser. 

I kan også gå den bæredygtige vej og investere i bionedbrydelige krus, som sender et signal om, at I kærer jer for vores klima. Det er helt op til jer, og hvad jeres brandidentitet kan bære.

4. Gå ikke ned på tilbehør

Et godt kaffehjørne bør ikke mangle noget, hvilket betyder, at sukkerskålen aldrig står tom, og mælkebeholderen jævnligt bliver fyldt, så ingen ender med en caffe latte uden mælk. Derudover giver du med lidt luksustilbehør plads til, at besøgende i jeres kaffebar selv kan være med til at sætte prikken over i’et på deres friskbryggede kop kaffe. 

Nogle er til sirup, andre til sukker eller sødetabletter. Mange elsker også et lille stykke chokolade til deres kaffe, og så skal der være alt det praktiske som fx en rørepind og måske låg, hvis det er meningen, at man skal kunne tage kaffen med sig.

Alt tilbehøret smitter af på den kaffeoplevelse, de besøgende får. Jo mere tilbehør I har, desto mere kræver kaffehjørnet også at blive holdt ved lige. I skal gøre op med jer selv, hvilken oplevelse I vil give medarbejdere og kunder, og hvad der matcher jeres brand og kaffeønsker.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Coffee Corners kan se ud på din arbejdsplads? Få gennemgået din kaffeløsning, og hør om mulighederne. Sammen kan vi bringe den ægte italienske kaffekultur ind på kaffehjørner på din arbejdsplads, som alle vil glæde sig til at besøge igen og igen.


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.