Logo

Sådan bruger du kaffemøder som icebreaker

“Vil du have en kop kaffe?” 

Det er nok en start på en samtale, som du har brugt mange gange før – og den virker altid. På grund af den udbredte kaffekultur i Danmark siger vi aldrig nej til en god kop kaffe, og derfor er kaffemøder en oplagt mulighed, når det gælder om at danne gode rammer for fremtidige relationer. I Danmark anser vi kaffe som et tegn på tryghed og genkendelighed, som gør det nemmere at starte en god samtale. Men hvad er kaffemøder egentlig helt specifikt? Et kaffemøde betegnes som en form for netværksmøde og er efterhånden blevet til et udbredt værktøj i forhold til at få landet det næste job. Og med en god kop kaffe i hånden vil en samtale starte på en mere uformel og afslappet måde. 

Skal du til at planlægge kaffemøder i den nærmeste fremtid? Så kan du med fordel læse med og få nyttige tips, så dit næste kaffemøde bliver en succes. Som det første kan vi lige få afklaret, hvordan du planlægger dit næste kaffemøde, og hvilket formål det har. Herefter vil vi give dig gode råd med på vejen til dine fremtidige kaffemøder, som enten kan danne rammen om kundemøder eller din jobsøgningsproces.  

 

Sådan planlægger du dit næste kaffemøde

Det kan være lidt grænseoverskridende at invitere personer, du ikke kender, til et kaffemøde. Du kan også risikere, at du ikke får et svar på din invitation, fordi ikke alle prioriterer kaffemøder lige højt. Men i princippet kan du bare sende en uformel, casual besked over LinkedIn som det første skridt. 

Sæt hellere for meget tid af end for lidt. Det kan virke uhøfligt eller uprofessionelt, hvis du haster videre midt i en kørende samtale, og det er også meget forskelligt, hvor lang tid et kaffemøde varer. Når du møder nye mennesker, kan en introduktion til hinanden allerede vare en lille time, så derfor kan du godt afsætte 1,5-2 timer til dit kommende kaffemøde.

Kaffemøder som grundlag for den gode kunderelation

Du kender måske allerede til det, men et kundemøde starter oftest med at byde på en kop kaffe, inden det officielle møde overhovedet starter. Og hvis du tilbyder en kop kaffe, som er ekstra smagfuld, så kan den være med til at skabe et godt førstehåndsindtryk. Derfor kan en god kop kaffe have mere indflydelse på den fremtidige kunderelation, end du lige går og tror. Af den grund er det en oplagt mulighed at invitere dine samarbejdspartnere eller kunder til et uformelt kaffemøde. Men udover det kan kaffemøder også bruges i forbindelse med jobsøgningen og den efterfølgende ansættelsesproces. Så hvis du står og mangler nye medarbejdere eller endda samarbejdspartnere til din virksomhed, kan et kaffemøde faktisk være en god mulighed for at starte en uformel sammenkomst. Derfor er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser, inden kaffemødet starter, så du ikke er helt på bar bund. Men det er vigtigt at fremhæve, at et kaffemøde ikke kan eller bør planlægges fra start til slut, og det er heller ikke formålet med det.

Trænger din kaffeløsning til en opgradering?

Som du kan se, er der mange fordele i at investere i en kaffeløsning, der både byder på kvalitet og variation. Hvis dine gæster får serveret en ekstra god kop kaffe til kaffemødet, kan det have positiv indflydelse på hele kundeoplevelsen. Mange mennesker vil bedre huske det sted, hvor de har oplevet den særligt gode kaffeoplevelse.  Derfor kan et kaffemøde med en særlig god kaffe skabe et godt førstehåndsindtryk, som igen kan afspejle din virksomheds image. 

Hos Merrild Lavazza er vi overbeviste om, at kaffe ikke bare er kaffe. Ved at servere kvalitetskaffe til samarbejdspartnere, kunder eller gæster kan din kaffeløsning være med til at skabe gode rammer for den gode kunderelation. Har du brug for hjælp til at finde den helt rette kaffeløsning til din virksomhed? Så kan du med fordel kontakte os og booke en uforpligtende kaffesmagning med en af vores eksperter i huset. 

Kontakt os nu


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.