Logo

Hvilken type espressomaskine skal du vælge til virksomheden, kantinen eller hotellet?

 

Er du i færd med at finde en kaffeløsning, men er lidt i tvivl om, hvilke typer der findes, og hvad de kan? Og er du faldet lidt for idéen om en lækker espressomaskine til medarbejdere, kunder eller gæster? Så er du landet det helt rigtige sted.

I den her guide vil vi forsøge at give dig et hurtigt overblik over de løsninger, vi tilbyder, så du kan træffe den helt rigtige beslutning. Alt i alt vil vi forsøge at gøre dit valg af espressomaskine nemmere.

Hvilke typer espressomaskiner findes der?

De tre typer espressomaskiner, du skal kende til, og som vi forhandler, er:

  • manuel espressomaskine

  • fuldautomatisk espressomaskine

  • espressomaskine til kapsler.

Det er ikke helt uvigtigt, hvilken af de tre løsninger du vælger at gå med. Det vil vi komme meget mere ind på i de nedenstående afsnit, hvor vi vil gennemgå hver type espressomaskine.

Den manuelle espressomaskine

Den manuelle espressomaskine er det oplagte valg til caféer, hoteller og restauranter, hvor baristaen vil have fuld kontrol over bryggeprocessen. Det vil sige, at den ikke er tiltænkt, at gæster og kunder skal bruge den, da den kræver oplæring.

Når du brygger kaffe på en manuel espressomaskine, kværner og stamper du selv bønnerne – og du kontrollerer vandmængden, der skal løbe gennem kaffen ved brygning. Når du f.eks. brygger cappuccino og caffe latte, skal du også manuelt steame mælken i en stålkande. 

Med denne maskine kræver det den helt rette viden og snilde at brygge den perfekte kop espresso, og du skal derfor ikke gå let hen over valg af kaffebønner

Din espressomaskine er ikke bedre end sit tilbehør

Nogle espressomaskiner fås med en automatisk mælkesteamer, som kan være en fordel og en hjælp, hvis dit personale ikke er fortrolige med at steame mælken selv. En automatisk steamer sikrer, at mælken altid bliver steamet korrekt.

Du finder desuden andet tilbehør til din manuelle espressomaskine her hos os, hvor vi har alt fra stampere og stampermåtter til skummekander og knock-bokse. Alt sammen for, at du kan brygge en ordentlig kop kaffe. 

Den fuldautomatiske espressomaskine

En fuldautomatisk model er det oplagte valg af espressomaskine for kontorer, caféer og kantiner, hvor gæster, kunder og medarbejdere har individuelle ønsker og kaffebehov, der skal stilles – og hvor bryggeprocessen ikke må tage for lang tid. Det vil sige, at du ikke behøver at være den store baristatype for at brygge en fantastisk kop kaffe, som du foretrækker den. 

En fuldautomatisk løsning både kværner bønnerne og brygger kaffen samt steamer mælken for dig. Den har også et automatisk rengøringsprogram, som fortæller dig, når der er behov for rengøring, så du, dine gæster, medarbejdere og kunder altid er sikret en velsmagende kop kaffe. 

Espressomaskine til kapsler

Hvad med en espressomaskine til kapsler? Når du anskaffer dig en espressomaskine til kapsler, får du en løsning, hvor du og dine gæster hurtigt og nemt kan brygge en kop kaffe – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Flere kapselespressomaskiner fås også med mælkesystem, så du kan bruge kapslerne, når du brygger caffe latte, cappuccino osv.

Kapselmaskiner gør det muligt for dig at tilbyde dine gæster smagsoplevelser, der er tilpasset den enkelte, når du tilbyder et udvalg af kapsler – alle med varierende blends. Endnu en fordel ved en kapselløsning er, at du undgår spild og kafferester, fordi du brygger én kop ad gangen.

På samme måde som de fuldautomatiske espressomaskiner har kapselløsningerne ofte et automatisk rengøringsprogram, hvor systemet beder om at blive igangsat. 

Oplev glæden som på Cateringlandsholdet 

Har kapselespressomaskinen fanget din interesse? Så kan du høre mere om, da vi lod Cateringlandholdet teste den unikke BLUE espressomaskine til kapsler. Du vil i hvert fald blive klogere på, hvorfor en kapselløsning kan være det oplagte valg til personalet i et professionelt køkken. 

Hvilken type espressomaskine passer så til din virksomhed?

Om du skal vælge den ene eller anden type espressomaskine, afhænger særligt af, hvor meget du selv ønsker at lave i forbindelse med kaffebrygningen, og her var der jo bemærkelsesværdig forskel mellem de tre nævnte typer. 

Er du mest til den enkle løsning, hvor du sætter koppen under tappehanen, trykker på en knap, og så er kaffen serveret? Så skal du vælge den fuldautomatiske espressomaskine eller den til kapsler. Har du derimod ”barista-ambitioner” og søger en løsning, hvor du selv skal kværne dine egne bønner, stampe og steame – så er det den manuelle espressomaskine, du skal vælge.

Uanset hvilken løsning du vælger at gå med, er det sikkert, at du skal vælge en driftssikker maskine, der kan levere mange kopper kaffe med en konstant høj kvalitet på kaffedrikken. Med god kaffe kommer du bare langt, lige meget om det handler om medarbejdertilfredsstillelse blandt ansatte eller glade kunder og gæster, som gerne vil komme igen. 

Vil du vide mere, før du træffer beslutningen?

Nu kender du de tre typer espressomaskiner en smule bedre – måske har du endda sporet dig ind på, hvilken der matcher din virksomhed og dit personale bedst?

Du kan også læse vores indlæg sådan vælger du den rigtige kaffemaskine til kontoret. Her besvarer vi spørgsmål som:

  • Hvilke funktioner har I behov for?

  • Skal maskinen kunne brygge både kandekaffe og enkelte kopper?

  • Hvor mange ansatte skal bruge maskinen i det daglige?

  • Hvilke kaffedrikke foretrækker dine ansatte?

  • Er der praktiske forhold, f.eks. vand- og eltilslutning, I skal være opmærksomme på?

Du vil alt i alt blive klædt godt på i valget af kaffeløsning til kontoret. 

Lad vores konsulenter hjælpe dig!

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken espressomaskine eller kaffeløsning du skal gå med, står vores konsulenter altid klar til at hjælpe dig med dit valg. Du skal derfor ikke tøve med at hive fat i os. Kontakt os for at få en uforpligtende snak om din virksomheds kaffebehov.


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.