Logo

Bliv klogere på kaffetyper

En kop kaffe er så meget mere end bare den klassiske sorte kaffe, da den kan tilberedes på så mange forskellige måder. Om det så er cappuccino, café latte, cortado, espresso … Vi kan blive ved og ved. Derfor vil vi gerne tage et kig på de forskellige kaffedrikke for at give dig et samlet overblik over forskellene på smagen og tilberedelsen. Kaffe er en verden for sig selv, og vi har alle sammen forskellige præferencer, når det gælder smagen af kaffe. Læs med for at dykke ned i den store kaffeverden, og bliv klogere på de forskellige kaffetyper.  

 

Americano er manges favoritdrik

Americano er den klassiske sorte kaffe, som er espressobaseret. Her tilsættes en ekstra mængde vand i stedet for mælk. En americano tilberedes med et espressoshot, som blandes med to dele kogende vand. I forhold til almindelig filterkaffe brygges americano på en espressomaskine og giver en mere cremet og blød smag. Kort sagt kan en americano betegnes som en fortyndet variant af en espresso, hvor der blot tilføjes en ekstra mængde vand. 

Sort kaffe er kendt for at give et ekstra energiboost, som kan øge produktiviteten med op til 75 %. Derfor er det hyppigst den kaffetype, som folk starter dagen med.

Kendetegn for espresso

En espresso indeholder mere koffein end almindelig kaffe, hvilket gør, at den ofte er det foretrukne valg som morgenkaffe. Espressoen har sine rødder i Italien og er kendt for at blive serveret som shots. Den tilberedes med varmt vand og 100 % formalet kaffe, som giver en fyldig og stærk kaffesmag. 

En espresso kan nydes i sin rene form, men den er også grundlaget for mange andre kaffedrikke, som blandes med mælk. Det gælder fx americano, cappuccino eller caffe latte. Navnet espresso refererer til selve brygningsproces, da det på dansk betyder ‘udpresse’. Brygningsmetoden er kendetegnet ved, at bønnerne presses hårdere, hvilket gør, at bryggetiden er kortere end ved den almindelige kaffe. 

Vi anbefaler mørkristede kaffebønner til brygningen af espresso, da den lange ristningstid giver en mere markant og kraftig smag, som er velegnet til espressoen. Du kan læse meget mere om kafferistningen her. 

Caffe latte eller cappuccino?

Hvis vi tager udgangspunkt i den italienske kaffekultur, så drikkes cappuccino typisk kun om formiddagen. I Danmark nyder vi til gengæld den mælkebaserede kaffedrik døgnet rundt. 

Cappuccino er en af mange kaffedrikke, som indeholder både espresso, varm mælk og mælkeskum. I princippet minder de to kaffedrikke meget om hinanden, dog er der alligevel forskelle, som kan have indflydelse på dit valg af kaffedrik. Mens en cafe latte indeholder ⅓ espresso og ⅔ mælk med ekstra mælkeskum på toppen, så består cappuccino af lige dele espresso og mælkeskum. 

Som du kan se, er den største forskel, at en cappuccino indeholder mindre mælk, men til gengæld mere skummet mælk. Hvis du ønsker en kaffedrik med mælkeskum på toppen og en mere markant espressosmag, bør du vælge en cappuccino frem for en caffe latte.

Hvad er en cortado?

Cortado er en enkel kaffedrik, som kommer fra Spanien og bliver tilberedt med espresso og mælk. Den er måske ikke helt så populær her i Danmark i forhold til i mange sydeuropæiske lande. Nu undrer du dig måske over, hvordan den skiller sig ud fra en cappuccino, men svaret er egentlig ret simpelt: Den indeholder mindre mælk end de andre mælkebaserede kaffedrikke. Og det kan føres tilbage til navnets oprindelse, da cortado betyder “skære ned” på spansk. Det betyder således, at mængden af mælk reduceres, og smagen af kaffen er mere dominerende. Den bliver tilberedt af en del espresso og en del mælk, hvilket gør, at den bliver en cortado serveret i et mindre glas.

En kaffeløsning med uendelige muligheder

Ønsker du en kaffeløsning, hvor du kan byde dine medarbejdere, gæster eller kunder på både americano, caffe latte eller cappuccino? Så kan vi med fordel se på dine kaffebehov for at finde en kaffeløsning, der matcher dine behov. Kaffe er meget mere end blot den almindelige sorte kaffe, og derfor kan du med fordel tilbyde en stor variation af forskellige kaffedrikke. På den måde viser du nemlig, at du værdsætter dine medarbejdere og tager hensyn til forskellige kaffepræferencer. 

Vil du dykke ned i vores omfattende kaffeunivers og smage på den store kaffevariation? Så kan du booke en gratis kaffesmagning med vores kaffeeksperter og blive helt afklaret, inden du beslutter dig. Hos Merrild Lavazza sætter vi kaffebehovet i fokus, så du kan få en kaffeløsning, der giver mening for dine medarbejdere og hele virksomheden. 

Kontakt os nu


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.