Gå ikke ned på forfriskingerne, når sommeren rammer! Brug resterne af filterkaffen fra kanden på denne lækre iskaffe, der nok skal få et smil på på selv den trætteste kollega!
Mængde
1 kandefuld
Tilberedningstid
5-20 min.
Ingredienser
½ liter kaffe
½ liter mælk
1 appelsin
2 dl kaffesirup
Isterninger
Kaffesirup:
ca. 4 dl kafferest
ca. 1½ sukker
½ tsk. vaniljesukker ell. ½ flækket vaniljestang
evt. glukosesirup
Fremgangsmåde
Kom masser af isterninger i en kande og fyld op med kaffe og mælk efter half-and-half-princippet. Kom saft fra appelsinen i, og tilsæt kaffesiruppen. Pynt med appelsinskaller.
Hjemmelavet ”karamel-agtig kaffesirup” laves ved at indkoge/reducere en rest kaffe med sukker og vanilje - prøv selv efter smag.
I stedet for vaniljesukker kan du koge kafferesten sammen med en vaniljestang og hælde det hele på glas. Kaffesiruppen kan holde sig smagfuld i 2-4 uger. Hvis du vil undgå at siruppen krystalliserer, erstat da noget af sukkeret med en spiseskefuld glykosesirup.