Logo

Gode råd til at gøre virksomhedskaffen mere bæredygtig

 

Kaffen er uundgåelig i det danske erhvervsliv. Vi drikker det til møder og i pauserne med kollegaerne og bruger det til at booste vores energiniveau. Det er en post, der fylder meget både for medarbejdernes trivsel, virksomhedens økonomi og ikke mindst for arbejdsmiljøet. 

Det er derfor essentielt at tænke over, hvordan vi kan gøre kaffen mere bæredygtig, så vi kan drikke den med god samvittighed i en tid, hvor det er vigtigt at reducere ressourcespild både under kaffeproduktion og -brygning. For på nuværende tidspunkt er der ikke nødvendigvis meget grønt over, hvordan de brune bønner bliver dyrket og produceret, og her har vi et ansvar for at vælge en bæredygtig kaffeproducent. 

I dette indlæg vil vi give jer gode råd til at gøre kaffen mere bæredygtig. Det gælder, uanset om maskinen er i et kontormiljø, på en restaurant eller et hotel, eller om den skal brygges af professionelle baristaer eller blot af medarbejderne, kunderne og gæsterne selv.

Gå efter kaffen med certificeringer

I dag findes der mange certificeringer, der er garanti for, at kaffeproduktionen er foretaget på bestemte vilkår og dermed et mere bæredygtigt kaffevalg. Kaffebønnerne gennemgår en lang rejse fra kaffebær til kop, og det er derfor et godt sted at starte, hvis du ønsker at foretage et mere bæredygtigt valg. Særligt økologisk kaffe er meget populært, eller hvor kaffebønderne har haft nogle ordentlig levevilkår. 

Vi kan bl.a. fremhæve certificeringerne: 

  • Statskontrolleret økologisk: De danske myndigheder har tjekket, at kaffen er et økologisk produkt. 

  • EU’s økologimærke: kaffen er produceret økologisk samt kontrolleret efter EU’s økologiforordning. 

  • Fairtrade: Det er et internationalt mærke, der sikrer kaffebønderne bedre løn og ordentlige arbejdsforhold. 

  • UTZ CERTIFIED: Det er det største bæredygtighedsprogram på kaffeområdet, hvor de skaber bedre vilkår for bæredygtig produktion. 

  • Rainforest Alliance: Det er et privat, internationalt miljømærke, der fortæller, at kaffen er produceret ud fra en miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. 

Ved at vælge kaffe med én eller flere af de her certificeringer er du sikker på, kaffen er lavet med omtanke for menneskene bag, produktionen og ikke mindst vores sundhed. 

Vi har flere kaffevarianter med certificeringerne her på siden, og vi hjælper dig gerne med at få et overblik over udvalget, hvis du ønsker en mere bæredygtig virksomhedskaffe.

Vælg kaffe i en miljøvenlig og genanvendelig emballage 

For at gå en mere bæredygtig vej i dit kaffevalg er det også vigtigt, at du ser på den emballage kaffen kommer i. Det er, uanset om du køber poser med kaffebønner eller kaffekapsler. I dag findes der flere alternativer, der er mere miljøvenlige og i et genanvendeligt materiale. Særligt kaffekapsler kan have et stort emballagespild af folie og plastik, og du kan derfor finde kaffekapsler i bl.a. stål og med silikonelåg. 

De her tiltag og ændringer betyder, at der foretages færre nye plastprodukter og samtidig reduceres CO2-udledningen. Det kan også gøre det nemmere for dig at affaldssortere emballagen og dermed gøre det nemmere at genanvende vores fælles ressource. 

Drop engangskrusene, og vælg en genanvendelig kaffekop

Selvom det kan virke som den nemme løsning at bruge engangskrus og -kopper, er det unødvendigt affaldsforbrug, og du smider faktisk mange kopper ud i løbet af én dag. En solid kaffekop i porcelæn, glas eller hård plast er en mere bæredygtig løsning til kaffedrikning, og den kan bruges igen og igen efter en tur i vaskemaskinen. Den skal bare vaskes, og så har den en lang levetid, der sikrer et lavere energiforbrug og mindsker virksomhedens affaldsmængde.

Vælg en energieffektiv kaffeløsning 

Uanset hvilken kaffeløsning du vælger – kaffeautomat eller espressomaskine – skal du gå efter en energieffektiv kaffemaskine. Det sparer både jer og kloden for en del energi og kan derfor også være en økonomisk gevinst. 

På alle maskiner er der en oplyst energimærkning, så gå gerne efter energimærke A, som er den bedste placering. Derudover kommer kaffemaskiner med standbytilstand, så du reducerer dens samlede energiforbrug. Det gør virksomhedens kaffeproduktion mere bæredygtig.

Husk en regelmæssig serviceaftale på din kaffeløsning

Det kan virke som et mærkeligt råd at komme med til en mere bæredygtig kaffebrygning på arbejdspladsen, og det er nok heller ikke noget, du tænker over, hvis du lige har købt en ny maskine. Men når en kaffemaskine har udtjent sin værnepligt, og du har produceret den ene kop kaffe efter den anden, skal den måske repareres, serviceres eller udskiftes helt. 

Vi har teknikere tilknyttet, der kan forlænge levetiden på din maskine, hvis du har købt den hos os. Det gør kaffebrygningen mere bæredygtig, da du kan gøre brug af den samme maskine i flere år uden problemer.

Skal vi sammen gøre din firmakaffe bæredygtig? 

Der er flere tiltag, du kan indføre på arbejdspladsen, hvis du ønsker at gøre kaffen på kontoret mere bæredygtig. Du skal derfor ikke holde dig tilbage, hvis du har brug for vejledning på din rejse mod en mere bæredygtig kop kaffe. Vi har konsulenter, der står klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige kaffeløsning til din arbejdsplads. Kontakt os her, og hør om vores kaffemuligheder.


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.