Logo

Energikrisen trykker hos mange, men kaffen er uundværlig: Brug disse tips til at minimere omkostningerne

Den nuværende energikrise har gjort, at vi i Danmark bliver nødt til at spare på både strømmen og ikke mindst økonomien. De stigende priser trykker hos de fleste, men hvis du følger nyttige sparetips, som du nemt kan integrere i din hverdag, hjælper det på pengepungen. 

 

Men de fleste medarbejdere kan nok godt blive enige om, at kaffen på arbejdspladsen er uundværlig. En god kop kaffe prioriteres nemlig rigtig højt, når det kommer til medarbejdergoder. Kaffepausen øger trivslen på arbejdspladsen, og det kan gå ud over medarbejdernes velvære, hvis man skærer ned på kaffekvaliteten eller på kaffepauserne. Derfor har vi samlet gode tips til din virksomhed, som I kan følge for at minimere omkostningerne på kaffe. På den måde kan I spare penge, uden at I skal undvære den kvalitetsrige kaffe i dagligdagen. 

 

Den rigtige dosering af kaffen

God kaffe er ikke i sig selv en garanti for en god smagsoplevelse. Den passende dosering af kaffe er både vigtig for kaffens kvalitet, men også når det gælder om at mindske spild. Vores anbefaling til den rigtige dosering er ca. 6-7 g pr. kop a 150 ml. Hvis du ikke lige har en vægt ved hånden, kan du på langt de fleste maskiner eller kværne indstille doseringen, så den automatisk bruger den rigtige mængde. 

 

Skal du servere kaffe til et kundemøde og derfor brygge en hel kande kaffe? Så vil otte kopper ofte svare til en hel kande. Med den rigtige dosering vil du på lang sigt undgå at brygge for meget kaffe og mindske spildet. Men i sidste ende er smagen af kaffe meget individuelt betinget – og derfor også måden at brygge den på.

Antallet at kaffemaskiner

Alt efter om du sidder i en større eller mindre virksomhed, vil du måske opleve, at der er opsat en kaffemaskine på hver etage – eller endda flere. Hvis du har medarbejdere med et stort kaffebehov, kan det sikkert godt være en relevant tankegang. Men du kan med fordel undersøge, om der rent faktisk er nok medarbejdere, der bruger alle kaffemaskiner. I stedet for at bruge fem forskellige kaffemaskiner på en etage, kan der etableres et fælles område med en større og professionel kaffemaskine. 

 

På den måde kan du få én kaffemaskine, der dækker alle medarbejdernes kaffebehov. Med en professionel kaffemaskine mindskes også udskænkningstiden, og dine medarbejdere vil hurtigere nyde en god kop kaffe. Hvis du justerer antallet af kaffemaskiner i din virksomhed, kan du både spare penge på strømmen, men samtidig kan du også styrke relationerne og fællesskabet på arbejdspladsen. Et godt tip er også at aktivere sparetilstand på jeres maskine og få den til at gå i dvaletilstand kl. 17, hvor kontoret som regel plejer at være tomt.

Stop plastikspild og brug i stedet genanvendelige kopper

Mange virksomheder bruger stadig engangskopper i enten plast eller pap for at servere vand og kaffe til gæster eller medarbejdere. Hvis I bruger engangskopper på jeres arbejdsplads, er vores bedste råd at skifte dem ud med genanvendelige kopper. På den ene side kan der spares rigtig mange penge på langt sigt, men endnu vigtigere er det, at din arbejdsplads bliver mere bæredygtig, da der reduceres en stor mængde affald ved brug af genanvendelige kopper i hverdagen. På den måde sender I også det gode signal om jeres arbejdsplads, at I tager et ansvar for miljøet.

Vedligeholdelse af kaffemaskiner 

Ønsker du at forlænge levetiden på din kaffemaskine? Det kan du nemt opnå med løbende vedligeholdelse og rengøring af maskinen. Vi anbefaler, at du afkalker din kaffemaskine en gang om måneden – dog kan kalkindholdet i drikkevandet variere, alt efter hvor du bor. 

 

Afhængigt af hvilken kaffemaskine I bruger, kan rengøring godt være forskellig fra maskine til maskine. En espressomaskine kræver for eksempel, at alle dele bliver vasket grundigt. Ved de fleste fuldautomatiske espressomaskiner kan du blot køre et renseprogram og tilsætte de rette renseprodukter til din maskine – så klarer maskinen rensningen for dig.

 

Uanset størrelsen på jeres virksomhed er jeres kaffemaskine med stor sandsynlighed i brug hver dag – og det kræver løbende vedligeholdelse af den. Antallet af gange, jeres kaffemaskine skal rengøres, kommer naturligvis meget an på, hvor meget I bruger maskinen i dagligdagen. Det vigtigste er blot, at den bliver rengjort jævnligt, for rengøringen er med til at sikre, at maskinen holder i længere tid, og samtidig er det med til at sikre en konstant god smagsoplevelse.

 

Er du i tvivl om, hvor ofte din kaffemaskine skal rengøres? Så kan du finde mere info her

Få en samlet løsning hos din kaffeleverandør 

Sidst, men ikke mindst, kan du reducere kaffeomkostningerne ved at købe alt kaffetilbehør fra den samme leverandør. Det kan være alt lige fra renseprodukter og bønner til kakao, mælk, sukker eller sirup. Ud over at du reducerer omkostningerne, vil du samtidig få en løsning, hvor processen både er nem og overskuelig – og ofte er leveringen gratis, når du bestiller for et vist beløb. 

 

Vi håber, at du med vores gode sparetips kan minimere kaffeomkostningerne på arbejdspladsen og spare penge på langt sigt. Selvom energikrisen påvirker os alle sammen i øjeblikket, bør det ikke gå ud over vores daglige kop kaffe og den gode kaffeoplevelse i hverdagen. 

 

Har du lyst til at læse mere om skræddersyede kaffeløsninger? Hos Merrild Lavazza kan du booke en gratis kaffesmagning med en af vores kaffeeksperter, som også gerne hjælper dig med at finde en kaffeløsning, der passer til din virksomhed. Du kan komme i kontakt med os ved at klikke lige herunder. 

 

Kontakt os nu

 


Læs også disse artikler:

Del 1: Kaffens historie

I del 1 i Nørdens Kafferejse dykker vi ned i kaffens historie. At kende kaffens historie giver dig en unik mulighed for at vise dine gæster, at du forstår dig på kaffe. 

Læs om kaffens historie her

¡Tierra! – kaffe der bidrager til en bedre verden 

Projektet ¡Tierra! startede i 2002 for at forbedre levevilkår, social udvikling og økonomisk vækst blandt kaffefarmere.

Læs om Tierra her

Det Bæredygtige Kaffetræ

Sådan gør du din køkken-profil mere bæredygtig: Gør det klimavenligt, tag socialt ansvar, bevar regnskoven og skån jordbruget.

Læs artiklen her

 


 

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@lavazza.com

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Du finder også et bredt og velsmagende sortiment af Lipton teer hos os - kig med her.