Logo

Hvad er Espresso?

d. 23.05.18 

En espresso er det stærke kaffe-shot, der bliver serveret i en lille kop på ca. 30 ml.

Lær espressoen bedre at kende her.

Italienernes foretrukne kaffe

Espressoen er den ubestridte konge af kaffe. Den stammer oprindeligt fra Italien, hvor man drikker espresso, som vi i Danmark drikker almindelig sort filterkaffe.

Derfor bestiller man heller ikke ”en espresso” på en italiensk café – man bestiller bare "kaffe" eller rettere ”un caffé” – hvis man vil have en espresso serveret. 

Hvilke espressovarianter findes der?

I dag findes forskellige variationer af den klassiske espresso, der alle tager afsæt i espressoens intense aroma og smag. 

Man kan brygge espresso som en "Ristretto" eller en "Lungo". Forskellen findes i bryggemetoden:

  • Ved en Ristretto afbryder man brygningen halvvejs, så det er en meget lille mængde vand, der når at løbe gennem kaffen. Det giver en meget mørk og koncentreret kaffe.
  • Når man brygger en Lungo, lader man mere vand løbe gennem bønnerne. Dermed får man også en mildere kaffe end espresso.

Hvordan brygger man Espresso?

Når man brygger espresso, bruger man meget fint formalet kaffe, hvor smags- og aromastofferne nemt kan frigives og overføres til vandet ved brygningen.

Selve brygningen foregår ved en særlig ekstraktionsmetode, hvor espressomaskinen på bare 20-30 sekunder presser 88-95 grader varmt vand gennem kaffen.

Brygningen foregår ved meget højt tryk, så espressoen får den rigtige smag og crema på toppen. 

Se vores espressomaskiner til kontor og erhverv her.

Den perfekte Espresso

Det er meget individuelt, hvordan man foretrækker sin espresso. En barista vil konstant justere og eksperimentere med forskellige kaffeblends og formalingen af kaffen – for at opnå den perfekte espresso-smag.

Man brygger typisk espresso på ”en blend” af forskellige kaffebønner, der er ristet mørkere end den kaffe, man bruger til almindelig filterkaffe eller stempelkande.

Der findes mange forskellige espressoblandinger – og hver blanding smager forskelligt, afhængigt af hvilke kaffesorter man anvender, og hvordan kaffebønnerne er forarbejdet.

De mest anvendte kaffesorter er Arabica og Robusta.

Her kan du læse om de to kaffesorter Arabica og Robusta.

Espresso først …

Det er espresso, der er udgangspunktet, når man brygger Caffè Latte, Latte Macchiato, Cappuchino osv.

Du kan læse om forskellene på kaffedrikkene her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få kaffeinspiration og viden leveret lige i din indbakke.

logo
bean

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg reservedele?

Ring eller mail:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@merrild-kaffe.dk

Hvordan kontakter jeg jer?

Du kan kontakte os her:

Telefon:+45 63 103 103
Email: kundeservice@merrild-kaffe.dk

Vi har åbent mandag-torsdag kl. 08.00 - 16.00, og fredag fra 08.00 - 15.30.

Er det jer, der sælger den originale Merrild kaffe?

Ja, det er os der har den velkendte Merrild-kaffe i sortiment

Vi har både formalet kaffe, hele bønner og instant kaffe. Og vi kan også tilbyde økologisk og bæredygtig Merrild kaffe.

Sælger I kaffeautomater?

Ja, vi har et bredt udvalg af kaffeautomater

Vi har et sortiment, der dækker et bredt behov:

 - Espresso: manuel, fuldautomatisk, BLUE - lille men med stor smag

 - Filter: løsninger til filterbønner og filterbryg

 - Instant: hurtige kaffeløsninger uden at gå på krompomis med smagen

Bliv klogere på vores løsninger her.

Hvor lang tid tager levering?

Hvis du bestiller inden kl. 12.00, modtager du dine varer inden for 2 hverdage.

Sælger I også te?

Ja, det gør vi

Vi har den helt fantastiske Whittington te i sortiment - bliv inspireret.

Accepter cookies på dette website

Ved at besøge www.merrild.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies her>
Du kan altid slette gemte cookies i dine browser indstillinger.

Accepter alle cookies